Paradise?


Its wild like the river,its worm like the sun
yeah this is hear i belong or do i?

När vi var små så ville vi bli något då vi växte upp och blev stora. Någon ville bli en austronat, nån annan veterinär eller kanske flygvärdinna, fan vet ja. Men alla ville bli något som små. Det vi inte tänker på nu är att vi aldrig tänkte på pengar. Vi sa aldrig, jag vill bli rik, utan man sa att jag vill bli veterinär(men det ger ganska bra betalat, men tänkte vi på det? )
Eller "Jag vill bli en brandman" Visst de kanske inte tjänar miljoner pengar, men tänkte man på det som liten? Man såg sig själv vara en hjälte som liten om man var en brandman tex, man räddade folk och blev hyllad. Nu, NU i dagens samhälle är det pengar, pengar som styr vårt sett att tänka och styr vårt sett att hantera saker, våra beslut och våra ideer.
Ska det verkligen vara så ? Att man på största bästa och snabbaste sett ska försöka få så mycket pengar som helst, för att bli rik. Man glömmer de runtomkring oss, man tänker bara på sig själv och hur man kan bli rik på världens bästa sett. Man glömmer sin dröm då man var liten, man glömmer att man ville bli veterinär och hjälpa djuren för man hade kanske en djurfarm eller något, istället blir man en slaktare och tjänar en förmögenhet på det. Rena motsatsen eller hur? Att pengar verkligen kan göra så mycket men ändå så lite, hur kommer det sig? Ett par papperslappar egentligen med någon berömd figur på, att en bit papper kan göra oss människor galna och få oss göra vad somhelst, är inte det bara för roligt?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0